joi, 10 decembrie 2009

Impodobirea bradului de Craciun



Cel mai placut moment in asteptarea zilei de Craciun este impodobirea bradului.Nu exista reguli obligatorii de ornare a acestuia, dar mici sfaturi nu strica nimanui.
Exista o ordine a aplicarii decoratiunilor: mai intai se aseaza luminitele, apoi ghirlandele, iar la urma globurile. De asemenea decoratiunile mari se aseaza la baza bradului, urmand ca ele sa scada in marime spre varf.
Orice amestec de culoare este permis, dar accentele de rosu, in contrast cu dominanta verde, alaturi de auriu, sunt cele care confera bradului un aer vesel, sarbatoresc si totodata maiestuos. Des folosita este si combinatia albastru-argintiu, insa aceasta este putin mai austera, mai rece.
Beteala se poate aseza circular de sus in jos sau invers prin prinderea ei pe varfurile crengilor sau pornind din varf spre baza si incercand sa realizam un con argintiu sau auriu sau se poate aseza vertical dinspre varf spre baza, ca niste raze.
Cu siguranta bradul nostru trebuie sa aiba si un varf, care de obicei este o stea sau un inger.
Luminile sunt cu adevarat importante pentru a adauga vraja si stralucire bradului in timpul serilor si noptilor de sarbatoare.
Albul este preferat in acest an. Daca in anii trecuti magazinele erau pline de brazi ornati in combinatiile auriu-rosu sau albastru-argintiu, acum se merge pe alb-argintiu, alb-auriu si chiar negru, mov şi maro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu