sâmbătă, 12 decembrie 2009

Decorarea mesei de Craciun


Clasicele farfurii din portelan alb pot fi inlocuite cu vesela in culori vibrante: rosu, verde, galben, albastru, violet, aramiu; cu portelanuri imprimate, care sa aminteasca de aerul sarbatoresc: lumanari, ghirlande, flori de craciunica sau cu farfurii in culorile sarbatorii: alb si rosu. Nu uitati sa adaugati accente de stralucire (auriu si argintiu) pe care sa le dozati cu grija si sa le integrati ansamblului, astfel incat efectul sa nu fie unul de kitsch. Acestea se pot regasi in aranjament ca accesorii: lumanari, sfesnice, cosulete, platouri, servetele, suporturile paharelor etc. Puteti aborda urmatorul aranjament: o fata de masa argintie sau cu decoruri aurii, pe care sa asezati vesela alba. Contrastul va fi unul spectaculos. Aveti grija ca ansamblul sa fie echilibrat din punct de vedere cromatic. In acest sens retineti ca argintiul se potriveste cu verdele, maroul cu albul, auriul cu albul, rosul sau albastrul.



Un element important in ornamentarea meseiil constituie centrul acesteia, care trebuie sa ilustreze tema de sarbatoare. Cel mai potrivit decor este coronita din brad, impletita si ornata cu globuri, panglici, conuri, flori de craciunica etc., avand o lumanare in centru (mare atentie la flacara !). Coronita decorativa poate fi inlocuita cu succes de un simplu sfesnic cu lumanari, de vase decorative imprimate cu motive de sarbatoare sau de boluri din sticla transparenta cu flori uscate.



Pentru o ambianta extravaganta puteti apela la un amestec de rosu si violet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu